Wednesday, September 12, 2007

BEST SALAD EVER!



O
K, cats ... start purring coz this is my fave salad! A couple of balls of the best mozzarella you can find (please try to use the authentic Mozzarella Di Bufala ... it's really different from the chemical crap you buy in supermarkets), a couple of handfulls of argula/roquette salad (rucola), fresh ripe figs, fresh ripe tomatoes (no water culture greenhouse suckaz), some A.O.C. prosciutto (Italian cured ham), organic runny honey, good grassy olive oil (only extra virgin cold pressed, anything else is shite!) a couple of basil leaves (red, green, whatever). Basically, you toss everything together on a serving plate ... peppery crunchy rucola, chunks of mozzarella, slices of ham, crossed figs, tomatoes, drizzle with honey and a nice swig of olive oil and sprinkle with a pinch of salt and some freshly ground black pepper. Usually I drink Prosecco with this. Njoy!

It's such a simple recipe, so it comes down to using the best ingredients you can get. A guaranteed killer for your next dinner party!

2 Comments:

Blogger Sarah said...

weheej, klinkt super!! is het een aanrader als voorgerecht of maak jij er meteen HET hoofdgerecht van? :) (vooral als er vrienden op een avondlijke dineetje komen bedoel ik dan)

en die foto's allemaal... aiaiai reminds me of the pictures we have to throw on that world wibe web...het komt dichter... en dichter.. en dichter.. en dichter... en dichter... (remember Urbanus van Anus? ;)

3:59 AM  
Blogger E. Stilker said...

Ik heb alle platen van den Urbain .... Helaas komt dit uit zijn audiovisuele werk 'Hector' en niet zijn fonografishe topperiode.

Voor Italianen is een slaatje nooit hoofdgerecht .... ik vind het vooral hongeropwekkend. Zeer lekker erna: stukje kort gegrilde tonijn met balsamicomuntsaus, wat gebakken patatjes en wat groentjes (wortelen, asperges, courgette). Als nagerecht: verloren/gewonnen brood van Pandoro met een bolletje kaneelijs.

10:44 AM  

Post a Comment

<< Home