CHURROS - SPARE RIBS
A couple of weeks ago, Tinneke suddenly had a craving for Churros ... It's a South-American or Spanish long fried doughnut (something like it anyways). Luckily MTL is one of the world's food capitals (only NY has more restaurants per inhabitant), so we went to Churros Montreal for empanadas and chocolate and dulce de leche filled churros. Que bueno!
But one cannot live on sweets alone, and with summer still going on (haha Belgian suckaz), what better way to celebrate summer, the weekend, friends with a BBQ party. And I have the perfect BBQ recipe for you: marinated spareribs.
For 2 -4 racks of spareribs (I prefer babybacks). For the marinade: in a bowl, mix a can of coke (real coke, no pepsi), 100ml of soy sauce, 100ml Jack Daniels and 100ml Maple Syrup, a good squirt of ketchup, a couple of cloves of chopped garlic, some crushed bayleafs, a couple of turns of freshly ground black pepper and some hot sauce for that kick. Mix and throw together with the spareribs in a ziploc bag, marinate for 24hrs in the fridge. Get your barbie smokin' hot, and grill those ribs, occasionally turning and moistening with the marinade. It's a guaranteed killer!
5 Comments:
wat zijn bayleafs?
en is die hot sauce die van uw megafamilieverpakkingpot? :)
klinkt wel suuuupergoed, ben zeker dat ik dit keilekker zal vinden! x
ps: the money is on the way!
bayleafs zijn laurierblaadjes. en de hot sauce is gewoon iets pikant als sambal of zo.
yummie yummie!
heb je alle drie de nieuwe posts bekeken?
Elke keer als je deze site leest begin je te watertanden! Maar ik heb ook nog een goed receptje, vooral nu jullie geen vegetariër niet meer zijn: zuidafrikaanse bobothi, een zoet gehaktgerecht (ook met bayleafs :)). Met succes bereid door Pieter en mezelf vorige vrijdag. En vandaag het iets minder culinair hoogstaande, maar wel basisrecept van Zuid-Afrika: mieliespap (maismeelpap of zoiets). Smakelijk allemaal!
Cola?
waarom niet:)
Post a Comment
<< Home